Este sitio web utiliza cookies. Si sigues navegando consideramos que estas aceptando su uso. Encontrarás más información en la dirección: http://www.lecturafacil.net/es/info/1-politica-de-cookies/.

Abril 2013

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Abril 2013
Accions de difusió

Ruta Collbató

Vols conèixer els racons per on transcorre la novel·la “De Chamartín a Collbató” i endinsar-te en la Guerra Civil? Oferim una ruta literària per visitar els escenaris reals que van marcar la infantesa i la vida del protagonista, de la ma de l’autora del llibre M. Àngels Sellés.
Més informació

L'ALF convoca la tercera edició dels Premis Bones Pràctiques LF.
Si sou una entitat, un centre educatiu, una biblioteca, etc. i treballeu amb materials LF, expliqueu-nos el vostre projecte. Un jurat valorarà aquelles iniciatives i entitats que s’han mostrat més actives en el foment de la lectura i la dinamització lectora, i les premiarà amb un lot de llibres LF.
Més informació

Clubs de Lectura Fàcil

Clubs LF al Centre Cultural Alhóndiga Bilbao
Club LF Bilbao
Els primers Clubs LF a Euskadi, organitzats per
Lectura Fácil Euskadi i la biblioteca Mediateka BBK Alhóndiga Bilbao. Un d'ells per a nens amb dislèxia de DISLEBI (Asociación de Dislexia de Euskadi), i un altre per a persones amb  Síndrome de Down de FSDPV (Fundación Síndrome de Down del País Vasco).

Presentacions de llibres

Tu pots Madrid
L'Associació Lectura Fàcil i la Fundación ONCE han presentat el llibre de Lectura Fàcil “Cómo gestionar tu dinero” a Madrid. A l'acte hi van assistir més de 50 persones de diferents àmbits i entitats.
Més informació

Presentació Chamartín a Madrid

Més de 40 persones assisteixen a la presentació del llibre "De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil viscuda per un nen" a la Llibreria Lé de Madrid. Més informació

Presentacions i Jornades

L'ALF a la I Jornada Dislèxia Penedès (13/04/2013)
I Jornada Dislèxia Maresme


La jornada va ser tot un èxit, amb més de 160 persones. L'ALF hi va estar present amb una parada de llibres.

La LF a Sant Jordi  (23/04/2013)
S'han realitzat diferents activitats per celebrar la diada de Sant Jordi:

Venda de llibres
Parada llibres Andi Sabadell

Andi Sabadell i el Taller Escola Sant Camil, van vendre llibres LF a les seves respectives paradetes de Sant Jordi.La LF es presenta a Vitoria-Gasteiz
La LF a Vitoria-Gasteiz
L' Associació Lectura Fàcil Euskadi va presentar el projecte LF a Vitoria-Gasteiz, al Centre Cultural Montehermoso. Hi van participar l'Associació Bizitza Berria Elkartea, Saregune i DOWNberri. També, i de forma virtual, l'autora LF Montse Flores.


Taller LF a la Biblioteca de Sinpromi (Tenerife)
Taller LF en Sinpromi
La Biblioteca Insular especialitzada en Discapacitat de Sinpromi, en col·laboració amb l'Àrea d'Integració Laboral, va organitzar un Taller de Lectura Fàcil.
Alumnes del Taller, usuaris de la Biblioteca de Sinpromi, van comentar diferents lectures LF.

Formació

Èxit dels cursos on-line LF
L'ALF ha ofertat 2 cursos de Tècniques de redacció en Lectura Fàcil en format on-line: un de nivell inicial i l'altre d'avançat. Tots dos han tingut una gran acollida. Tanta, que a partir de setembre es tornaran a ofertar.

Curs logopedes DINCAT
L'ALF ha realitzat un curs sobre tècniques de redacció i dinamització lectora entre els logopedes de la federació DINCAT. El curs ha tingut una durada de 25 hores, i els alumnes han pogut treballar sobre documents que ells mateixos han aportat.

Assessorament

Pla Municipal per al col·lectiu Lesbià, Gai, Transsexual i Bisexual 2010-2015

Pla LGTB Cat
El Pla LGTB és el conjunt de polítiques de l’Ajuntament de Barcelona per promoure, defensar i garantir els drets de les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals de la ciutat.

L'ALF l'ha adaptat a Lectura Fàcil per encàrrec de la regidoria de Drets Civils.

Llibreries de Referència


Llibreria Alibri
c/ Balmes 26
Barcelona


Amb aquesta nova incorporació ja en són 54 (més els 35 centres Abacus) les llibreries de la xarxa LF a tot el territori espanyol.

I també...

L'objectiu principal del Certamen Literari Rosetta és fomentar la creativitat de les persones amb trastorns de l'espectre autista o discapacidad intel·lectual. Enguany es convoca la sisena edició.
L'ALF adapta els textos guanyadors a Lectura Fàcil. Més informació

La Lectura Fàcil ha entrat amb força a Euskadi. Quatre biblioteques públiques ja han adquirit un fons de llibres del catàleg LF. Són la Red de bibliotecas municipales de Donostia, la de Vitoria-Gasteiz, la Mediateka BBK de Alhondiga Bilbao, i la de la Diputación Foral de Bizkaia. Més informació

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz