Este sitio web utiliza cookies. Si sigues navegando consideramos que estas aceptando su uso. Encontrarás más información en la dirección: http://www.lecturafacil.net/es/info/1-politica-de-cookies/.

Juny 2014

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Juny 2014
Novetats editorials
Platero y yo
Juan Ramón Jiménez
Versió d'Ana Crespo
Universidad Internacional de Andalucía
25.00 €

 

 Gustavo Adolfo Becquer

 Neix el projecte Léelo Fácil, una APP per a llegir llibres LF a les tauletes digitals. Els primers llibres són dues llegendes de Gustavo Adolfo Bécquer i una obra de Jordi Sierra i Fabra, Las voces del futuro. Les obres estan enriquides amb animació i so. Més informació

Assessorament

Quan estic malalt, escolta'm

Guia salut DINCATL'ALF ha revisat els textos de la guia de salut per a persones amb discapacitat intel·lectual "Quan estic malalt, escolta'm", editada per DINCAT.
La guia explica a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies com accedir als serveis sanitaris.


El web de turisme Tajo internacional en Lectura Fàcil
Logo Tajo Internacional

Els continguts del web turístic del Tajo (Extremadura) es poden consultar en Lectura Fàcil. L'ALF els ha revisat i validat. Al web s'hi poden trobar rutes turístiques, recomanacions gastronòmiques de la zona i un munt d'experiència per gaudir aquestes vacances.

Accions de difusió

Lliurament del premi del Concurs Kalafat LF (19/06/2014)
Guanyadors lot concurs kalafat LF
El club LF de l'Associació CIPO de Sabadell va rebre el lot de 27 llibres, com a guanyadors del concurs Kalafat LF.
L'ALF i Castellnou Edicions van organitzar una trobada amb els participants al concurs per fer entrega del premi i parlar sobre les seves experiències als clubs.

Si sou una entitat, un centre educatiu, una biblioteca, etc. i treballeu amb materials LF, expliqueu-nos el vostre projecte. Un jurat valorarà les iniciatives i entitats més actives en el foment de la lectura i la dinamització lectora, i les premiarà amb un lot de llibres LF. Més informació

Premi Novel·la LF

T’agrada escriure? Tens una bona història i la vols veure publicada? Doncs participa al Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil 2014. Més informació

Col·laboracions i convenis

L'ALF ha signat un conveni de col·laboració i reconeixement mutu amb les següents entitats:

Col·legi de Logopedes de Catalunya

Logo Logopedes

Treballa per donar prestigi i reconeixement a la feina dels logopedes. Ofereix formació i serveis als seus col·legiats.Design for all Foundation

Logo Design for all Foundation

Aquesta fundació d'àmbit internacional té per objectiu fomentar i difondre el Disseny per a Tothom. Ofereix assessorament i formació  sobre aquesta matèria, i recopila i premia experiències i bones pràctiques que han tingut en compte el Disseny per a Tothom. Més informació

Bones pràctiques

Exposició LF a Bilbao
Exposición LF Euskadi
Ja pots visitar l'exposició sobre Lectura Fàcil "Leer un placer y un derecho" al centre Alhóndiga de Bilbao, gràcies a Lectura Fàcil Euskadi. Tens temps fins el 20 de juliol.


Fundació biblioteca social

Fundació biblioteca social
Es presenta la Fundació biblioteca social, una entitat sense ànim de lucre que vol col·laborar amb les biblioteques públiques que desenvolupen projectes destinats als sectors més vulnerables de la societat.

Biblioteca Solidaria
La biblioteca solidària de Castilla y La Mancha ha realitzat una exposició sobre la Lectura Fàcil a Cuenca. El projecte biblioteca solidària és un programa de foment de la lectura, on es realitzen multitud d'activitats amb llibres LF i voluntaris. Més informació

Presentacions i Jornades

Escola d'Estiu DINCAT (1/07/2014)
L'ALF ha estat present amb una parada de llibres LF a l'Escola d'Estiu de DINCAT sobre les bones pràctiques a les escoles d'educació especial.

El Consejo General de los Colegios Oficiales de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias de España celebra la seva escola d’estiu amb el títol “La Lectura: un enfoque diferente”. La trobada es realitza a Almagro (Ciudad Real) del 7 al 9 de juliol. L’ALF hi serà present amb una parada de llibres LF. Més informació

Presentacions de llibres

Presentación Platero y yo Lectura Fácil

La versió LF de Platero y yo es va presentar l'11 de juny a la Biblioteca Nacional (Paseo de Recoleto
s, 20 Madrid). L’acte el va apadrinar el Director de la Real Academia de la Lengua Española, D. José Manuel Blecua.
Més informació

Clubs de Lectura Fàcil

Nous clubs

Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella
Club LF Caldes Malavella
Primera trobada del club amb una convidada molt especial: Núria Martí, autora de "Les mateixes estrelles", del primer llibre que estan llegint els usuaris del club.
Biblioteca Central d'Igualada
Club LF amb alumnes de l'escola Àuria, un centre dedicat a nois i noies amb necessitats educatives especials (discapacitats neurològiques) integrada en els serveis de la Fundació Apinas.

Club LF d'estiu a Castelló d'Empúries

El Servei Comarcal de Català de l'Alt Empordà, amb la col·laboració de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, organitza un club de lectura fàcil a Castelló d'Empúries per fomentar la lectura i millorar l'expressió oral de les persones que aprenen català durant el mes de juliol.Cloenda curs


Llançà, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador
Club Lectura Fácil Sant Pere PescadorAquest mes de juny s’han fet les darreres sessions dels Clubs de Lectura Fàcil de Castelló d’Empúries, Llançà i Sant Pere Pescador. En total, hi han participat 45 aprenents del programa Voluntariat per la llengua. Tant voluntaris com aprenents han valorat molt positivament la proposta i han dit que els agradaria tornar-hi a participar després de l’estiu.


Biblioteca Julià Cutiller  (Llagostera)
Club LF Llagostera
El club LF de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera convida Núria Martí per fer la cloenda del curs. Els participants dels clubs havien llegit Set dies al llac (La Mar de Fàcil), i van poder xerrar amb l'escriptora sobre l'obra.


Fundación San Cebrián
(Palencia)
Fundación San Cebrián
El club LF de la Fundación San Cebrián (Palencia), s'acomiada fins el setembre. Abans, ens deixa aquesta simpàtica foto amb el darrer llibre que han llegit: Robinson Crusoe (Almadraba). Bon estiu!Calícrates
(Pamplona)
Calícrates Pamplona
Els usuaris del club LF de Pamplona han fet un dinar de germanor per acomiadar-se. Es tornar a trobar el 2 d'octubre amb noves lectures LF.
Sinpromi
 (Tenerife)
Club Lectura Fácil Sinpromi

Al club LF de Sinpromi (Tenerife) acaben de llegir “La magia del cine” (Everest). Amb aquesta lectura s'acomiaden fins el setembre.

Llibreries de Referència

Nova llibreria de referència LF. Les trobaràs totes al Mapa LF:

Psikolan
Psikolan

Llibreria especialitzada en educació i salut.
c/ Luís Power, 4
Bilbao

I també...
Viagem a o paraiso das letras
Vera Moreira, alumna de l’institut Vilatzara de Vilassar de Mar ha basat el seu treball de recerca en la lectura fàcil, adaptant 3 contes populars catalans al portuguès, la seva llengua materna.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz