Este sitio web utiliza cookies. Si sigues navegando consideramos que estas aceptando su uso. Encontrarás más información en la dirección: http://www.lecturafacil.net/es/info/1-politica-de-cookies/.

Septembre 2014

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Setembre 2014
Agenda

Xerrada LF al Col·legi de Logopedes de Catalunya
Dia: 8 d'octubre
Lloc: Col·legi de Logopedes de Catalunya
         Ptge. Pagès, 13 -  Barcelona
Activitat gratuïta
Cal inscripció: info@clc.cat T. 93 487 83 93

L'esport de la lectura, correm a llegir
III Jornada Almenar Lector

Dia:
12 d'octubre
Hora: de 9h.a 13h.
Lloc: Local Social d’Almenar (c/ Espadós s/n - Almenar)
Inscripcions

Curs LF per a docents
Lectura Fàcil: eina per fomentar la lectura i millorar la comunicació amb l'alumnat

Curs de 20h. semipresencial
Inici: 21 d'octubre
Lloc: Col·legi de Doctors i Llicenciats
Horari: de 18h a 20:30h
Preus: Socis ALF i Col·legiats: 65€
           No socis ni col·legiats: 120€


II Trobada de Lectura Fàcil "Llegir, compartir, créixer"
Formació i intercanvi d'experiències
Dies: 24 i 25 d'octubre
Lloc: Biblioteca Eugenio Trias (Casa de las fieras)
      Paseo Fernán Núñez, 24 - Madrid

Activitat gratuïta
Inscripcions

Accions de difusió

Valoracions del Premi de Novel·la Curta
Premi Novel·la LFHem rebut 18 originals pel Premi de Novel·la Curta LF. El jurat, format per membres de les ALF a tota Espanya, els està valorant.
El guanyador es donarà a conèixer el 25 d'octubre durant la trobada LF "Llegir, compartir, créixer". Sort a tots els participants!

La Lectura Fàcil recorre biblioteques de Catalunya i Euskadi
Exposició lectura fácil
A Catalunya, l'exposició "10 anys fent nous lectors" de l'ALF ha fet parada a la biblioteca Pla de l'Estany de Banyoles, i a partir del 6 d'octubre fins el 4 de novembre, es podrà visitar a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols.
Per la seva part, l'exposició de LF Euskadi ja ha visitat Eibar, i fins el 17 d'octubre estarà a Koldo Mitxelena Kulturgunea (Donostia).

Si sou una entitat, un centre educatiu, una biblioteca, etc. i treballeu amb materials LF, expliqueu-nos el vostre projecte. Un jurat valorarà les iniciatives i entitats més actives en el foment de la lectura i la dinamització lectora, i les premiarà amb un lot de llibres LF. Més informació

Novetats editorials

Lusoreads, nova editorial LF en portuguès
O Fantasma de Canterville
La Lectura Fàcil arriba a Portugal de la mà de Lusoreads. El primer títol d’aquesta nova editorial és “O fantasma de Canterville”.


Luso Reads
www.lusoreads.com
ana.lippens@lusoreads.com
Tel 932 591 996

Presentacions i Jornades

III Jornada Almenar Lector "L'esport de la lectura, correm a llegir"
Almernar Poble Lector
Almenar (Lleida) celebrarà el proper 12 d'octubre la III Jornada Almenar Lector, sota el títol "L'esport de la lectura, correm a llegir". Una jornada on es barrejarà la lectura i l'esport. L'objectiu és presentar la lectura com una activitat positiva, lúdica, plaent i engrescadora, com una activitat tan necessària per a la salut com l’esport.
L'ALF hi serà present amb un estand de llibres LF.
La Lectura Fàcil arriba a Aragó

ALF Aragó
L'ALF ha participat en la presentació de l'Associació Aragonesa de Lectura Fàcil, celebrada el 26 de setembre a la biblioteca Cubit de Saragossa.
L'ALF Aragó se suma així a la xarxa d'Associacions a favor de la Lectura Fàcil a tot l'estat espanyol.


Presentació projecte "Léelo Fácil"a Madrid

Léelo Fácil
Léelo Fácil és un projecte per convertir llibres adaptats a Lectura Fàcil en aplicacions digitals enriquides amb animacions i sons. Les primeres adaptacions són "Las leyendas" de Becquer, i "Las voces del futuro" de Jordi Sierra i Fabra.

L'Associació Lectura Fàcil ofereix el 8 d'octubre una presentació del projecte LF al Col·legi de Logopedes de Catalunya, per a professionals que treballen les dificultats lectores dins i fora l'aula. Més informació

Formació

Curs LF per a docents
"Lectura Fàcil: eina per fomentar la lectura i millorar la comunicació amb l’alumnat"
Curs
pràctic per capacitar el professorat que vulgui elaborar materials de Lectura Fàcil i treballar-los a l’aula per estimular la lectura, amb especial atenció a l’alumnat amb dificultats lectores.

Curs reconegut per la Generalitat. En col·laboració amb el Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya. Més informació

I també...

L'ALF se suma a la Declaració de Lió
Aquesta declaració pretén que les Nacions Unides incloguin a la seva agenda de 2015 l'accés a la informació per a totes les persones, especialment per a aquelles en situació de pobresa o marginació:
“Fem una crida als Estats Membres de les Nacions Unides per a establir un compromís internacional que utilitzi l'agenda de desenvolupament posterior al 2015 amb l'objectiu de garantir que tothom tinguin accés, pugui comprendre, utilitzar i  compartir la informació necessària per a promoure el desenvolupament sostenible i les societats democràtiques”.


Vols que una escriptora de Lectura Fàcil visiti la teva escola?
Núria Martí
Gràcies al projecte "Autors a les aules", promogut per la Generalitat, pots sol·licitar que l'escriptora LF Núria Martí visiti la teva escola per parlar dels seus llibres: "Les mateixes estrelles", "Trampa de foc" o "Set dies al llac".

 

Clubs de Lectura Fàcil

Primer club LF en euskera
Alumnes de l'Institut Bertendona de Bilbao llegiran "Rif mendietako ura" (L'aigua del Rif) de Montse Flores.
El club es realitza a la Mediateka hó AlhóndigaBilbao, i està impulsat per Gaumin Argitaletxea i Lectura Fácil Euskadi.


Nou club LF a Madrid
La biblioteca Eugenio Trias de Madrid estrena nou club LF per a persones adultes amb dificultats lectores. El dilluns 13 d'octubre fan un acte de presentació del club i de la LF (Entrada lliure).

Nou club LF a Castellbisbal
La biblioteca Josep Mateu i Miró de Castellbisbal, en col·laboració amb el Servei Local de Català del municipi, inicia un club LF per a persones que volen aprendre català. El primer llibre que llegiran és "De Chamartín a Collbató" (La Mar de Fàcil).

Nova seu pel club LF de Girona
Núria Martí, dinamitzadora del club LF de la biblioteca Pública de Girona, parla sobre la nova seu del club: la flamant biblioteca pública Carles Rahola de Girona, i l'evolució que farà el club LF al gener.

Els 10 clubs LF de Badalona i Sant Adrià
Aquests 10 club LF del CNL de Badalona i Sant Adrià també han iniciat les sessions de tardor. Com a novetat s'han creat dos nous clubs: un grup especial per a alumnes de batxillerat a la biblioteca de Sant Roc, i un altre a l’Associació de Veïns de Bufalà.


Àngel Burgas visita el club LF de Caldes de Malavella
Ángel Burgas Club LF
A la segona trobada del Club de Lectura Fàcil de la biblioteca de Caldes de Malavella han convidat Àngel Burgas, autor de L'Anticlub (La Galera) i adaptador en Lectura Fàcil de “La volta al món en 80 dies” (Castellnou) de Jules Verne.

Recull de premsa

Nova temporada de LF Boca Ràdio
Lectura Fàcil Boca Ràdio inicia la nova temporada, amb més càpsules dels lectors.
Boca Ràdio emet fragments de llibres LF llegits pels popis usuaris. I tu, t'animes a llegir a la ràdio?

Entrevista a LF Euskadi a la Cadena SER
Blanca Mata, de Lectura Fàcil Euskadi, parla sobre la LF al progrma "A vivir que son dos días Euskadi" a Radio Bilbao-Cadena SER (Min.6:50).

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz