Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

230 persones participen a la 3a Trobada de Clubs LF

La 3a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil de Catalunya va reunir 230 persones el dissabte 24 d’octubre, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. La trobada va ser organitzada pel Grup de Treball Lectura Fàcil del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Lectura Fàcil.

L’objectiu de l’acte era reunir en una jornada festiva els participants dels Clubs de Lectura Fàcil que s’organitzen a les biblioteques públiques i que han trobat en la Lectura Fàcil una forma de gaudir de la llengua i la literatura.

Es va comptar amb una àmplia representació geogràfica. Els participants provenien de Banyoles, Viladecans, Cornellà, Sentmenat, Barcelona, Rubí, Badalona, L’Hospitalet, Esparreguera, Manlleu, Cervelló, Alcarràs, Palamós i Mont-roig del Camp.

També hi van assistir representants de l’associació xilena Down 21 i de la Coordinadora Aragonesa de Personas con Discapacidad, interessats en conèixer l’experiència de l’Associació Lectura Fàcil en el foment de l’edició de llibres LF i la promoció lectora.

L’acte va ser inaugurat per Eulàlia Espinàs, presidenta del COBDC, Eugènia Salvador, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil, Anna Falguera, Directora General de cooperació cultural de la Generalitat de Catalunya, Marta Cano, Cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i Oscar Carreño, de la Direcció de Programes del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Els actors Eulàlia Feliu i Jaume Montané van oferir una lectura dramatitzada del llibre L’Odissea, d’Homer, adaptada a Lectura Fàcil per Joan Alberich (Editorial Castellnou). La jornada va finalitzar amb l’actuació musical de Lídia Pujol.

La trobada va tenir el suport de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Indústries Culturals, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Consorci de Biblioteques de Barcelona, l’Espai Francesca Bonnemaison i el CPNL -CNL de Badalona i Sant Adrià.

Els clubs de Lectura Fàcil són grups de persones amb diferents capacitats lectores que es reuneixen periòdicament  per compartir una lectura, guiats per un monitor/a. La tria dels llibres està basada en materials de Lectura Fàcil, és a dir, llibres escrits amb especial cura per a persones amb dificultats lectores.

Les dificultats lectores poden ser per diferents motius: persones nouvingudes que aprenen la llengua d’acollida, adults que s’inicien en la lectura, gent gran amb dificultats cognitives, persones amb discapacitat intel·lectual, ...

Prop de 700 persones participen en els 45 clubs de Lectura Fàcil que s’organitzen actualment a les biblioteques públiques de Catalunya. Els clubs de Lectura Fàcil són una important activitat de foment de la lectura que es du a terme des de les biblioteques, hospitals de dia, residències de gent gran,...

Publicat el 30 d'octubre de 2009

Website diseñado por Ivan Diaz