Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Novembre 2011

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Novembre 2011
Editorial

Fa alguns dies alguns dels nostres subscriptors van rebre aquest butlletí per error. Problemes informàtics van fer que s'enviés de manera automàtica sense estar acabat. Demanem ens diculpin.

Accions de difusió

Taller dinamització lectora a Sant Andreu

La realització d’un taller de dinamització lectora va cloure el projecte Xarxa de Representants de Lectura Fàcil al districte de Sant Andreu de Barcelona. L’objectiu del projecte, pioner a la ciutat, és crear una xarxa entre les entitats i les biblioteques del districte per a fomentar la Lectura Fàcil entre els col·lectius usuaris dels materials LF. El projecte rep el suport de Biblioteques de Barcelona.

Més informació

Jurat premi novel·la 2011

Ja s’han decidit els guanyadors dels Premis Lectura Fàcil, per una banda el Premi de Novel·la curta, al que s’hi van presentar 24 novel·les.  I per l’altra els Premis de Bones Practiques, al que s’hi van presentar 21 iniciatives.

Més informació

Clubs de Lectura Fàcil

Nous clubs que s'organitzen amb la col·laboració entre entitats i biblioteques:

Club de Lectura Fàcil en castellà a la Biblioteca Josep Janés de L'Hospitalet de Llobregat. Cada dilluns a la tarda lectures en veu alta.

La biblioteca de Llinars del Vallès i la Fundació Lar, dedicada a l'atenció a persones afectades de Trastorn Mental Sever, organitzen un Club LF setmanal. Es reuneixen els divendres, i han començat amb el llibre "El gos dels Basckerville" d'Arthur Conan Doyle.

L'ALF als mitjans

Qui dies passa, Ona Mallorca (Minut 66:68) 
Entrevista a Elisabet Serra, responsable de Comunicació de l'ALF, sobre el projecte Lectura Fàcil. (7 novembre 2011)

Los libros que lee Guardiola - Diari Sport

Guardiola amb un llibre LF

El diari Sport publica una notícia sobre els llibres que llegeix Josep Guardiola, entrenador del Barça. Al text s'especifiquen els llibres, i entre ells apareix l'obra LF de M. Àngels Sellés "De Chamartín a Collbató".

 

Catalunya sense barreres, Ràdio Estel

Tertúlia Ràdio Estel

L’Associació Lectura Fàcil participa cada mes al programa “Catalunya sense barreres” que s’emet els divendres de 21 a 22h a Ràdio Estel. Més informació

Tertúlia sobre el procés de creació literària (25 novembre 2011)

Formació

L'Associació Lectura Fàcil realitza cursos a mida per entitats, administracions i empreses.


2na. edició del Curs de Tècniques de redacció LF impartit al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, els dies 9 i 21 de novembre.

L’Oficina de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i l’Associació Lectura Fàcil ofereixen el curs “Llenguatge ciutadà: eina democratitzadora de l’administració local”. El curs és gratuït i s'adreça a tècnics municipals de la província de Barcelona. Es realitza el 22 de novembre.

Curs de tècniques d’elaboració de textos de Lectura Fàcil a la Fundació Verge de la Cinta de Tortosa que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. Es realitza el 7, 14 i 28 de novembre.

Assessorament

Carta de la ciutadania LF


Adaptació a Lectura Fàcil de la "Carta de la ciutadania. Carta de drets i deures", gràcies al conveni amb la regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, Llegir ens fa més lliures
Website diseñado por Ivan Diaz