Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Gener 2014

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Gener 2014
Presentacions i Jornades

L'ALF ofereix presentacions i xerrades sobre el projecte LF i dels seus materials a entitats, escoles, col·legis professionals, etc. que ho demanin. Només us heu de posar en contacte amb nosaltres: lecturafacil@cobdc.org


Presentació LF al Col·legi de Logopedes de Catalunya
(22/01/2014)

LogopedesL'ALF va oferir una xerrada al Col·legi de Logopedes de Catalunya el passat 22 de gener. Els nombrosos assistents es van mostrar molt interessats amb el projecte i els materials LF.

 

Assessorament

Informes de salut de Barcelona en Lectura Fàcil
Salut BCN
L'ALF ha adaptat a Lectura Fàcil els informes de salut de la ciutat de Barcelona i els seus districtes, corresponents al 2011-12. L'objectiu dels informes és explicar l'estat de la salut de la població de Barcelona i la seva evolució en els darrers anys.
L'adaptació ha sigut un encàrrec de la Direcció de Programa de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, amb la participació de l'Agència de Salut de Barcelona. Enguany, l'ALF tornarà a adaptar el nou informe de la ciutat.

Formació

Nova edició del curs en dinamització lectora (31/01/14)

Curs dinamitzacióL’èxit del curs de dinamització lectora realitzat a les darreres jornades LF va fer que moltes persones no s’hi poguessin apuntar. L’ALF va decidir tornar a oferir el curs el 31 de gener. Més de 50 professionals d’entitats, escoles i biblioteques es van reunir per escoltar les recomanacions de Mireia Estapé, dinamitzadora de clubs LF a Cornellà, per crear i dinamitzar un club LF. Una cinquantena més es van quedar en llista d’espera. L’ALF oferirà un altre curs properament.

Llibreries de Referència

La llibreria de Deusto dedica el seu aparador a la LF
Librería Deusto

 

I així ha estat durant uns dies, després de les vacances de Nadal. Tot l'aparador ple de llibres de Lectura Fàcil.

 

 

 

 


Aquestes són les noves llibreries que s'uneixen a la Xarxa de llibreries de referència en Lectura Fàcil. Les trobaràs totes al Mapa LF.

El Faro de los tres mundos
El faro de los tres mundos

Primera llibreria LF a Lugo. És un espai educatiu al voltant del concepte d'intel·ligència cultural. A través de tallers, llibres, contes i jocs educatius els nens de 0 a 18 anys s'aproximen a les cultures de L'Índia, la Xina i Japó.Llibreries Santos Ochoa

Santos Ochoa

Les 5 llibreries de Logroño i la de Sòria ja formen part de la Xarxa LF.
Clubs de Lectura Fàcil

Euskadi amplia la seva oferta de clubs LF, gràcies a la feina de Lectura Fácil Euskadi.

Alhondiga Bilbao
Dos clubs LF en col·laboració amb les associacions Izangai i Fundación Itaka-Eskolapios, per a persones nouvingudes. 

Fundación Síndrome Down País Vasco
Per a usuaris de la Fundació.

Asociación Atzegi
Per a usuaris de l'associaciño ATZEGI (Asociación Guipuzcoana en favor de las personas con discapacidad intelectual). Han començat a llegir "La isla del tesoro" (Almadraba).

APDEMA
El club LF de APDEMA
(Asociación a favor de Personas con Discapacidad Intelectual de Álava), busca persones que vulguin llegir. T'hi apuntes? Llegiran "Capitanes valientes" (Almadraba).

Biblioteca Municipal San Francisco (Bilbao La Vieja)
Club LF amb un grup de nouvinguts de l'associació Etorkinekin BatA Castilla La Mancha els clubs LF també estan creixent gràcies a FEAPS Castilla La Mancha:

Centre Penitenciari de Cuenca
Club LF Cuenca

 

Els interns de la presó de Cuenca han iniciat un club LF. Estan llegint "El fantasma de Canterville" (Almadraba)

Centre Penitenciari Ocaña I
En aquesta presó de Toledo els interns es reuneixen per llegir "La isla del tesoro" (Almadraba).

Biblioteca Pública José Hierro de Talavera de la Reina
Unes 10 persones amb discapacitat intel·lectual es reuneixen a la biblioteca de Talavera per llegir llibres LF.

Biblioteca Pública Isabel Pérez Valera de Ciudad Real

Club Ciudad Real

La biblioteca de Ciudad Real realitza 2 clubs LF amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Club LF de Madrid

Club LF Madrid


A Madrid, encantats amb el llibre La música del viento (La Mar de Fácil). Organitza Lectura Fácil Madrid.

 


 

Trobades amb autors

Núria Martí a La Bisbal (22/01/2014)
La Bisbal

L'escriptora Núria Martí parla dels seus llibres amb els alumnes dels cursos de català i participants del Voluntariat per la Llengua de la Bisbal.

 

 

L'adaptadora Mercè Ubach visita la biblioteca de Figueres (23/01/2014)
Club LF Figuere
Mercè Ubach, adaptadora LF del llibre Mar i cel (Castellnou), va visitar el passat 23 de gener la biblioteca de Figueres.
Els assistents van poder conèixer la feina que comporta adaptar un llibre a lectura fàcil, amb la dificultat afegida de que l’original és una obra de teatre.

Montse Flores a Montcada i Reixac
L'autora LF Montse Flores parlarà del seu llibre L'aigua del Rif amb els alumnes del club LF de Montcada i Reixac el proper 5 de març.


Bones pràctiques

L'augment de clubs LF a Euskadi està fent que les biblioteques adquireixin fons en Lectura Fàcil. La biblioteca de Agurain i la de Villamonte de Getxo en són un exemple:

Secció LF a la biblioteca Villamonte de Getxo

 

 

Biblioteca Agurain
Llibres LF a la biblioteca Agurain

 

I també...

L'ALF participa al projecte Léelo Fácil
Léelo fácil
El projecte suposa l'adaptació a LF de les obres de Gustavo Adolfo Bécquer "El monte de las ánimas" i "Rayo de luna", i l'obra "Las voces del futuro" de Jordi Sierra i Fabra. Totes elles estaran disponibles de forma gratuïta en format digital.

Léelo Fácil és un projecte impulsat per FEAPS i la coperativa Altavoz, amb la col·laboració d'altres entitats. L'ALF hi participa amb la validació de les obres i atorga els segell LF.

 

Vols fullejar els llibres LF?
Prestatgeria LF
A la seu de l'ALF disposem de tots els títols del catàleg LF. Si els vols fullejar, parlar-ne i fins i tot comprar-los, pots passar per la nostra seu al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (c/ Ribera, 8 - Barcelona)

Tens altres opcions: al web de l'ALF  tenim la secció Veure Pàgines, on pots consultar algunes pàgines de la majoria dels llibres LF.

I, per descomptat, les biblioteques públiques i les llibreries de referència disposen dels llibres en catàleg.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz