Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Març 2014

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Març 2014
Agenda
X Jornada sobre dislèxia a Barcelona
Dia:
26 d'abril
Hora:
9h a 19h
Lloc:
Auditori Centre Docent de L'Hospital Sant Joan de Déu
(Santa Rosa, 39-57 Esplugues de Llobregat)
Organitza:
Associació Catalana de Dislèxia
Programa

Inscripcions
Accions de difusió

Boca Ràdio
L’emissora Boca Ràdio emet càpsules amb fragments dels llibres de Lectura Fàcil. De moment els locutors de l’emissora ja han llegit un fragment de “Set dies al llac” i l’han penjat en forma de podcast a internet. En breu gravaran un altre fragment, i tots ells es podran escoltar per la ràdio.
Més informació

Premi Novel·la LF

T’agrada escriure? Tens una bona història i la vols veure publicada? Doncs participa al Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil 2014, convocat per l’Agrupació d'Associacions de Lectura Fàcil. Més informació

Novetats editorials

 

Llibre Paco CandelAmb l’objectiu de facilitar als aprenents de català un material per fomentar la conversa a través de la lectura, la Direcció General de Política Lingüística acaba d’editar l’adaptació a Lectura Fàcil de la breu biografia de Paco Candel que Genís Sinca va publicar el 2009. Eugènia Salvador i Montse Flores n’han fet l’adaptació.
Més informació

Clubs de Lectura Fàcil

Nou club LF a Madrid

La Biblioteca Pública de Retiro organitza un club LF per a persones immigrants. Comencen el proper 22 d'abril.

La LF a Pozuelo de Alarcón
Club LF Pozuelo
Totes les biblioteques de Pozuelo de Alarcón  tindran un club de Lectura Fàcil.
La biblioteca Rosalía de Castro ja compta amb un adreçat  a persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Properament en començaran 2 més a les biblioteques Miguel de Cervantes i Volturno.


Els primers clubs LF de La Rioja
Centro Chat
Ja estan en marxa els primers Club LF de La Rioja. Un per a nens de 12 i 13 anys amb dificultats lectores, i l'altre per a joves de 14 a 16 anys. Els clubs estan organitzats per Centro CHAT. Es reuneixen els divendres i dimarts respectivament a la llibreria Santos Ochoa de Logroño.
Trobades amb autors

M. Àngels Sellés a Olesa de Montserrat (25/03/2014)
M. Angels Salles a Olesa

L'autora del llibre LF "De Chamartín a Collbató", visita el club LF d'Olesa de Montserrat, format per alumnes del CNL del municipi.Núria Martí a Olot (24/03/2014)
Núria Martí a Olot
Núria Martí ha conduït una sessió del Club de lectura fàcil a Olot.
Les persones que hi van assistir van fer moltes preguntes a l'autora sobre la història i el procés d'escriptura.Montse Flores a Montcada
(5/03/2014)
Montse Flores a Montacada

L'escriptora LF Montse Flores va parlar del seu llibre L'aigua del Rif amb alumnes del CNL de Montcada a la Biblioteca Elisenda.


Anna Tortajada Cornellà

L'escriptora Anna Tortajada ha visitat el club LF de la biblioteca Sant Ildefons de Cornellà. Els membres del club havien llegit la versió LF del seu llibre "Nahid, la meva germana afganesa". Més informació

Presentacions i Jornades

Jornada L'inclusió educativa a Catalunya (3/04/2014)
ASPASIM

L'ALF va estar present amb un estand de llibres LF a la jornada d'inclusió educativa organitzada per la Fundació ASPASIM. Hi van assistir més de 300 persones.

Formació
Curs de dinamització lectora 
Adreçat a als professionals de les entitats associades a DINCAT 
S'han realitzat dues sessions: 
7 de març 
›› Presentació del projecte i materials LF, a càrrec d’Eugènia Salvador
›› Pautes per crear i conduir clubs LF, a càrrec de Mireia Estapé
14 de març ›› Taller de dinamització lectora, a càrrec de Lali Feliu

Curs de dinamització lectora: Volem crear i dinamitzar un club de Lectura
Fàcil. Som-hi! per a biblioteques de la Xarxa de Barcelona. 
21 de març ›› Presentació del projecte i materials LF, a càrrec de Carme Mayol ›› Pautes per crear i conduir clubs LF, a càrrec de Mireia Estapé 28 de març ›› Taller de dinamització lectora, a càrrec de Lali Feliu.
I també...

Amb els llibres LF, els lectors són els protagonistes
Sarazd USEE Maragall
Els alumnes de la USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial) de l’Institut Poeta Maragall de Barcelona han fet d’actors durant una estona i s’han convertit en els personatges del conte LF “Sarazad i les mil i una nits”.


Tercera edició del Projecte de foment de la lectura a Manlleu

Foment lectura Manlleu
10 voluntaris ajuden 20 persones en l'aprenentatge del català. Els voluntaris donen suport a la lectura i a la conversa per millorar la comprensió i la dicció dels aprenents. I tot això, amb llibres LF!
VII C
ertamen Literari Rosetta
ArgadiniConvocat el VII Certamen Literari Rosetta per a persones amb discapacitat o trastorns de l'espectre autista (TEA).
L'objectiu és fomentar la creativitat d'aquestes persones perquè puguin conèixer el seu món interior i desenvolupar-lo. L'ALF revisa els textos guanyadors i els
adapta a LF.


Assemblea Socis ALF
L'Associació Lectura Fàcil va celebrar el passat 14 de març l'Assemblea de socis 2014. Es van aprovar els pressupostos presentats per aquest any i les línies estratègiques a seguir.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz