Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

La Masia del Barça inicia 2 clubs LF

Els residents de la Masia del FC Barcelona assisteixen un cop per setmana a un dels 2 clubs LF que s’han creat aquest any. Un grup està format per uns 10 residents entre  14 i 15 anys, i l’altre per uns altres 10 residents entre 16 i 17 anys. Montse Flores és la conductora dels dos clubs, que han començat llegint L’aigua del Rif.

Com a forma de cridar l’atenció dels participants vers la lectura, Montse Flores l’ha relacionada amb els cargols. Per aquest motiu, ha portat un terrari amb cargols a la masia, i cada participant se’n fa càrrec d’un d’ells.

Ella mateixa ha escrit:

"Dimarts començo una aventura lectora a la masia del FC Barcelona. Ho faig a la meva manera, encomanant el gust per la lectura des de la cooperació, la transmissió de valors i la descoberta d'emocions. En aquesta aventura m'hi acompanya el meu company i amic Mikel Pascual i 15 cargols. Sí, no m'he tornat boja. Sempre he pensat que l'essència de la vida és en la natura. Els animals són un mirall de la nostra manera de fer. En aquest viatge al món de la literatura i a partir del mètode de la lectura fàcil, compartim, observem, avancem i criem cargols. La setmana passada vaig preparar el terrari amb cargols del meu hort. Li vaig portar al meu pare a l'hospital, això el feia riure. El dia de la mort del papa, dos cargols es van aparellar i, ahir, tornant de llençar les cendres, un d'ells havia post ous: cinc! Aquest matí m'ha estat impossible comptar els ous... A la seva manera, la natura ens parla. La vida continua, encara que sigui a ritme de cargol. Al Barça, anirem trobant el nostre camí. Els cargols crearan vida i, nosaltres, donarem sentit a les paraules. Això també és una manera de crear vida. La lectura és una manera de conèixer-nos, d'interpretar el món, de repensar-lo i, sobretot, de millorar-lo. Un dia... us explicaré perquè vinculo la lectura amb els cargols..."

Publicat el 5 de novembre de 2012

Website diseñado por Ivan Diaz