Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Cinquè motiu de ser de la Lectura Fàcil


Mónica Rodríguez Rubio de la Torre, de l'Àrea d'Accessibilitat Universal i innovació de la Fundación ONCE, és la convidada del mes de maig per la campanya “Motius de ser de la Lectura Fàcil”. Cada dia 15 de mes, donem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. Diferents personalitats d’àmbits diversos on la LF té incidència destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l’Associació Lectura Fàcil.

 


 


Segons Mónica Rodríguez "La Lectura Fàcil és un element facilitador, és la clau que obre l'accés a la participació i a l'enriquiment cultural en igualtat d'oportunitats per a tothom".

Així ho argumenta:

"La Lectura Fàcil és un element facilitador, és la clau que obre l'accés a la participació i a l'enriquiment cultural en igualtat d'oportunitats per a tothom.

És una solució que no només beneficia les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats de comprensió lectora i d’aprenentatge, sinó que també es dirigeix a d’altres sectors de la població com gent gran, persones amb poc nivell d’alfabetització o persones amb poc domini de l’idioma, entre d’altres.

La comprensió de la informació ens ajuda a defensar els nostres interessos i drets, i a participar de forma plena com a ciutadà.¿Quines són les conseqüències de no comprendre allò que es llegeix?
Suposo una pèrdua immensa per les persones, però també perjudicarà la participació i l’enriquiment cultural de la nostra societat.

La Fundació ONCE col·labora amb l’Associació Lectura Fàcil a través de la col·lecció Tu pots. Ja estem en la sisena edició, amb el títol “Com resoldre conflictes”.

Un dels altres avenços és la publicació al maig de la Norma Experimental en Lectura Fàcil, pautes i recomanacions per elaborar documents."

 

Publicat el 15 de maig de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz