Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Com estudiar la guerra civil a l'aula amb llibres LF

M Àngels Sellés, autora del llibre "De Chamartín a Collbató", ha visitat l’escola Pla del Mar de Coma-ruga. Els alumnes de 6é havien treballat el seu llibre a classe. Els hi va agradar tant que li van escriure diferents cartes, on la convidaven a compartir amb ells les impressions i vivències sobre el llibre.

Els alumnes havien llegit l’obra com material per estudiar la guerra civil espanyola, temari curricular a 6è. La tutora, Montse Arrufat, va plantejar les sessions fent una lectura en veu alta dramatitzada, fent un molt bon modelatge lector. Aquesta estratègia va resultar tot un èxit, i va motivar moltíssim els alumnes “la manera de llegir de la Montse ens emocionava i no volien deixar d'escoltar-la”.

El dia de la trobada, els alumnes van compartir impressions amb l’autora durant 1h i 30 minuts. La van preparar amb molta il·lusió, com ho demostra les 45 preguntes que havien preparat.

 En paraules de M. Àngels Sellés: 

“La trobada  ha estat molt impactant per la gran implicació de tots els nois i noies. És evident que han fet un treball molt acurat i rigorós,  i que la tutora, els ha sabut motivar.

Es respirava un ambient distés de treball, d'interès  i de respecte, increïbles , amb un alt nivell de competència lingüística. Em vaig sentir molt acollida i vaig constatar que la historia havia calat molt fons en aquests lectors. A més s’havien assolit molts objectius lectors: llegir per aprendre, desvetllar els valors que porta implícita la narració, fer aflorar sentiments tot treballant l’empatia amb els personatges i sobretot, el gaudi lector. Senzillament una sessió que serà molt difícil d’oblidar...”

Publicat el 5 de juny de 2015

Llibres relacionats

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

Website diseñado por Ivan Diaz