Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Dotzè motiu de ser de la Lectura Fàcil

Carme Mayol i Eugènia Salvador, cofundadores de l'Associació Lectura Fàcil, són les convidades del mes de desembre per a la campanya "Motius de ser de la Lectura Fàcil".

 

 

 

 

Cada dia 15 de mes, donem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. 
Diferents personalitats d'àmbits diversos on la LF té incidència destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l'Associació Lectura Fàcil. 

En aquesta darrera entrega, hem volgut fer una reflexió sobre com va sorgir l'ALF i com han estat aquests 15 anys.

Llibres per a tothom

El lema Books for all (llibres per a tothom) de l’IFLA és el que va inspirar el nostre projecte, ja als anys 80.

Però oferir llibres per a tothom implica reconèixer que la societat és diversa i, per tant, els llibres han de respondre a aquesta diversitat.

Cal que cada persona, amb independència de la seva condició, pugui viure i gaudir plenament de la lectura. La resposta a aquesta exigència són els llibres de Lectura Fàcil. 

L'IFLA ens facilitava la metodologia per elaborar llibres de Lectura Fàcil, però calia trobar col·laboracions i complicitats per editar-los, per donar-los a conèixer i per posar-los a l'abast de tots els col·lectius que els necessitaven.

Tenim la satisfacció de poder dir que hem anat trobant les col·laboracions que ens calien, de les administracions públiques, de les institucions i entitats de diferents col·lectius... i el que és molt important, també d’autors i editorials que s'han implicat en el projecte.

En aquests 15 anys d’Associació Lectura Fàcil, hem assolit un catàleg amb 270 títols avalats amb el nostre segell LF, i una extensa xarxa de 500 clubs de lectura en què hi participen biblioteques, entitats, escoles, centres de normalització lingüística, etc.

Hem adaptat més de 250 documents per tal de fer-los accessibles i comprensibles per al seu públic destinatari, hem impartit 150 cursos i tallers per donar a conèixer les pautes de Lectura Fàcil i hem participat en 200 jornades i presentacions.

El camí que vam emprendre fa 15 anys continua obert.

Publicat el 15 de desembre de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz