Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Emotiva presentació del llibre LF “De Chamartín a Collbató”

La Sala Cultural de l’Ajuntament de Collbató es va quedar petita per acollir la presentació del llibre de Lectura Fàcil de Maria Àngels Sellés “De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil viscuda per un nen” (La Mar de Fàcil). Més de  120 persones es van aplegar per donar un emotiu homenatge a Francisco Sellés, protagonista del llibre i pare de l’autora. La novel·la explica el seu exili quan només era un nen.

A la presentació s’hi van acostar molts veïns de Collbató, que van voler així fer un homenatge a Francisco Sellés, una persona molt estimada al poble. L’acte va estar ambientat per la música d’acordió de Milena Ràfols i Carme Plana, i hi van intervenir Josefina Martínez, alcaldessa de Collbató, Antoni Lardín, historiador i autor del pròleg, Maria Àngels Sellés, autora del llibre i el propi Francisco Sellés, el protagonista de la història.

La seva intervenció va estar carregada d’emotivitat al recordar l’exili i la duresa de la Guerra Civil, però també la bona rebuda dels veïns de Collbató. Francisco Sellés va haver de fugir de Chamartín i va arribar a Collbató quan només era un nen, on hi ha viscut des d’aleshores. A Chamartín hi van morir els seus pares i d’altres familiars.

El dolor per la història viscuda s’havia convertit en silenci. Les filles, entre elles l’autora del llibre, i d’altres familiars de Francisco Sellés el van animar a escriure per saber alguna cosa sobre la família perduda. De les notes del seu pare, Maria Àngels Sellés va arribar a escriure aquesta novel·la.

L’edició del llibre ha comptat amb el suport de l’Associació Cultural del Montserrat, Memorial democràtic i l’Institut Ramon Muntaner.

Presentació a Barcelona
El proper 28 d’abril el llibre es presentarà a Barcelona, a la Llibreria Bertrand (Rambla Catalunya, 37) a les 19:30h. Hi intervindran Alba Espot, directora general d’Educació Infantil i Primària; Joan Serrallonga, historiador; Jordi Sierra, de l’Associació Cultural del Montserrat; Eugènia Salvador, de l’ALF; Núria Casals, de l’editorial La Mar de Fàcil; i Maria Àngels Sellés.

Publicat el 4 d'abril de 2011

Llibres relacionats

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

Website diseñado por Ivan Diaz