Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Jordi Sierra parla sobre la lectura com a via d’inclusió social

L’escriptor Jordi Sierra i Fabra no es considera un gran conferenciant, però les més de 50 persones  que dijous 27 d’octubre van assistir a la conferència “La lectura i l’escriptura com a via per a la inclusió social” van vibrar amb les seves paraules. L’acte es va realitzar al Palau Alòs de Barcelona, i estava organitzat per l’Associació Lectura Fàcil, amb el suport de l’Associació EICA (Espai d’Inclusió i Formació al Casc Antic).

L’escriptor va parlar sobre els projectes de la Fundació que porta el seu nom amb seu a Medellín (Colòmbia), i com la lectura i l’escriptura ajuda a molts nens, joves i adults a tenir un futur més il·lusionant. Les accions culturals de la Fundació Jordi Sierra i Fabra van des de conferències i tallers per a aprendre a escriure, fins a dotar de llibres els pobles més recòndits de Colòmbia o actes al carrer a favor de la lectura. La Fundació Jordi Sierra i Fabra està a l’espera d’obrir una seu també a Barcelona.

L’acte va coincidir amb la publicació en Lectura Fàcil del llibre de l’autor “La música del viento”, editat per La Mar de Fàcil, que ja es pot adquirir a la botiga on-line de l'ALF o a les llibreries de referència LF. El llibre explica la història d’un periodista que troba el missatge de socors d’un nen a la catifa que va comprar a la Índia. El viatge a la botiga on va comprar la catifa enfronta el protagonista amb la realitat dels nens esclaus que són venuts pels seus propis pares. En finalitzar l'acte l'autor va signar llibres als assistents que li van demanar.

L’escriptor Jordi Sierra i Fabra (Barcelona 1947) ha venut més de 10 milions d’exemplars  de les seves 400 obres, ha rebut 30 premis literaris i els seus llibres s’han traduït a 30 idiomes. També ha estat candidat en dues ocasions al Premi Nobel Juvenil, l’Andersen. El 2004 crea la Fundació Jordi Sierra i Fabra a Barcelona i Medellín, i pel seu treball social rep el Premi Ibby-Asahi el 2010. El 2011 ha sigut el primer autor de literatura infantil i juvenil escollit membre del Patronato del Instituto Cervantes, i ha guanyat el Premi de Novel·la Ciudad de Torrevieja.

Publicat el 28 d'octubre de 2011

Website diseñado por Ivan Diaz