Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Jornada “Lectura Fàcil, un recurs per a l’escola inclusiva"

El Departament d'Educació de la Generalitat i l'Associació Lectura Fàcil hem organitzat la jornada “La Lectura Fàcil, un recurs per a l’escola inclusiva", celebrada el 2 de juliol a la seu del Departament.

Una setantena de mestres van participar en la jornada per conèixer experiències d'èxit, recursos i exemples sobre com treballar els llibres LF a l'aula.

La jornada responia a la necessitat dels centres educatius de conèixer eines per treballar en una escola oberta i inclusiva, en què es doni cabuda als alumnes amb necessitats específiques.

Experiències d'èxit presentades:

  • La LF a l'escola d'educació especial. CEE Pont del Dragó (Barcelona)
    El club de Lectura Fàcil i les adaptacions tenen un paper destacat dins del programa educatiu del centre. Les lectures s’adapten a les diferents necessitats dels alumnes per tal que tothom guanyi autonomia personal.

  • La LF a l'aula ordinària. Ins Duc de Montblanc (Rubí)
    La LF és un recurs més a l’aula: des de l’adaptació de materials, passant per la lectura de versions adaptades fins a la redacció en aquest format.

  • Tertúlies literàries dialògiques. Escola Guerau de Peguera (Torrelles de Foix)
    Escola d'alta complexitat en què les tertúlies dialògiques amb llibres LF han permès fomentar la lectura i la conversa entre els alumnes.

  • Llegim els clàssics. Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet (Barcelona)
    La biblioteca pública en col·laboració amb les escoles de l'entorn organitza clubs de lectura per apropar els clàssics de la literatura universal en format Lectura Fàcil a l’alumnat de Cicle Superior.

    Les experiències d'èxit es van complementar amb propostes i activitats per compartir la lectura dins i fora de l'aula, a càrrec de Mercè Sendrós, assessora de Llengua, Interculturalitat i Cohesió social (LIC), i de Maria Àngels Sellés, que ha estat professora del SIEI (Suport Intensiu a l’Educació Inclusiva) de l’Ins Maragall.

    La Jornada va cloure amb un recull de pautes i una dinàmica participativa sobre com dinamitzar un grup de lectura, a càrrec de Raquel Sánchez, pedagoga en l'àmbit de l'educació especial.

Podeu consultar els materials de la Jornada en aquest enllaç del web del Departament d'Educació. 

 

 

Publicat el 3 de juliol de 2019

Website diseñado por Ivan Diaz