Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

La autora M. Àngels Sellés visita el Club LF de Manlleu

El grup de lectura fàcil de l’Hospital de Dia i la Residència Aura de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu va rebre el passat dia 10 de febrer la visita d’Àngels Sellés, autora del llibre De Chamartín a Collbató: la Guerra Civil viscuda per un nen (La Mar de Fàcil). L’autora va arribar acompanyada pel seu pare, protagonista d’aquesta història real.

Els participants del grup de lectura són gent gran amb problemes cognitius lleus que es reuneixen una vegada al mes per fer lectura en veu alta de llibres adaptats a la lectura fàcil. En aquesta ocasió es va acabar la lectura d’aquesta vivència personal, que ja s’havia anat llegint en sessions anteriors i es va poder parlar amb l’autora, que va explicar perquè va decidir d’escriure aquest llibre. Va comentar que la generació del seu pare pertany a una veritable generació del silenci i que val la pena transmetre les seves vivències a la posteritat.

El protagonista de la història, Paco Sellés, també va participar d’aquesta lectura col·lectiva i va poder contrastar la seva història de nen refugiat en temps de guerra a Catalunya amb la vivència d’una de les usuàries de la Residència, que també procedeix de Madrid i va arribar a Manlleu essent molt petita d’una forma molt similar.

L’experiència va ser molt entranyable, un veritable viatge en el temps, una forma de recuperar la memòria personal en l’àmbit col·lectiu.

El grup funciona des del 2005. Alguns dels participants llegeixen per torns el text triat, text que s’acompanya d’imatges projectades per facilitar la comprensió a tota la resta del grup. Està organitzat per l’Hospital de Dia i la Biblioteca Municipal de Manlleu. Compta amb el suport d’Isabel Serra, voluntària de lectura.

 

Publicat el 6 de febrer de 2012

Llibres relacionats

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

Website diseñado por Ivan Diaz