Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Lectures solidàries

Arran de la lectura del llibre "De Chamartín a Collbató. La guerra civil viscuda per un nen" (La Mar de Fàcil), la Fundació Síndrome de Down del País Basc ha posat en marxa una campanya de solidaritat amb els refugiats del camp d’Idomeni (Grècia), per part d’un dels Clubs de Lectura Fàcil de l’entitat.

Els participants del club de la lectura van connectar ràpidament  amb el personatge, en Curro,  un nen que va viure la guerra  civil espanyola com a refugiat a Catalunya. Els lectors, a més de conèixer la realitat de la guerra que es va lliurar al nostre país, van establir  un paral·lelisme entre les vivències que es narren en el llibre i la situació actual que viuen els refugiats a Grècia. Aquest fet va propiciar la idea de posar en marxa una campanya d’ajut i suport al refugiats, amb recollida de roba i diferents productes de primera necessitat, un mercat solidari i donatius en metàl·lic.

Dins d’aquesta campanya, i amb el suport de Lectura Fácil Euskadi, divendres 17 de juny es va organitzar a Bilbao un acte amb el lema  “Refugiados de antes y refugiados de ahora”, en el que van participar M. Àngels Sellés, l’autora del llibre, i dues voluntàries del camp d’Idomeni. L’acte, ple de tendresa i complicitats, va permetre compartir experiències, similituds i diferències entre els refugiats actuals i els d‘abans.

La Cadena SER en el seu programa  El farol del sur es va fer ressò d’aquest esdeveniment i va entrevistar en directe a l’autora del llibre i a una professional de la Fundació.

Publicat el 19 de juny de 2016

Llibres relacionats

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

De Chamartín a Collbató

La Mar de Fàcil editorial

Website diseñado por Ivan Diaz