Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Onzè motiu de ser de la Lectura Fàcil

 

Núria Casals, editora de l'editorial La Mar de Fàcil, és la convidada del mes de novembre per a la campanya "Motius de ser de la Lectura Fàcil".

Cada dia 15 de mes, donem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. 

Diferents personalitats d'àmbits diversos on la LF té incidència destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l'Associació Lectura Fàcil. 

 

 

 

 

 

 

Segons la Núria "La narrativa és un plaer del qual tothom ha de gaudir, i aquí és on entrem les editorials de Lectura Fàcil".

 

Ens ho explica així: 

El món editorial és un sector especial, que et permet apropar-te a la gent, des del plaer, des del gaudi; et permet formar part de la vida de les persones, doncs s’estableix un vincle entre la publicació i el públic. En un moment en què les tecnologies i les imatges sembla que valguin més que “mil paraules”, editar llibres és tot un repte. S'ha d'oferir al lector alguna cosa més que lletres escrites. Els editors busquem allò que pot agradar, interessar, emocionar... i que només la lectura d’un llibre et pot donar.

La recerca de nous textos i de nous autors no és fàcil, sobretot quan es tracta d’històries que s’editaran en Lectura Fàcil. Aquests llibres, un cop adaptats, han de saber mantenir el caliu del llibre original, i això no és senzill. Aquí ens trobem, com a editors, amb el principal repte: imaginar-nos com quedarà aquell llibre original un cop adaptat a Lectura Fàcil. I aquest és el primer pas, un cop hem triat el llibre, comença el camí de la seva edició: l’adaptació, la revisió per l’Associació Lectura Fàcil, la correcció, la tria d’il·lustracions —que també hauran de seguir les pautes de la Lectura Fàcil—, la maquetació i, finalment, la impressió i l’entrada del llibre a les llibreries. A partir d’aquí, comença el segon pas, i més important: que el lector gaudeixi, tant com ha gaudit l’editor, de la lectura del llibre.

Amb la finalitat d’apropar autors contemporanis a tots els lectors, va néixer ara fa 10 anys La Mar de Fàcil, com a primera editorial especialitzada en l’edició de llibres de Lectura Fàcil. Tant textos de nova creació en Lectura Fàcil, com adaptacions d’autors consolidats, com Jordi Sierra i Fabra, Anna Tortajada o Montserrat Roig, han anat conformant el catàleg de l’editorial al llarg d’aquests anys. Però per tal que aquest catàleg segueixi creixent, la figura de l’adaptador és essencial, així com seguir comptant amb la important tasca de l’Associació Lectura Fàcil a l’hora de promocionar i donar a conèixer els llibres.

A poc a poc, pensem que hem anat obrint camí, i ara ja són molts els centres educatius que ens coneixen i els clubs de Lectura Fàcil que utilitzen les nostres publicacions.

Com a editorial, volem aprofitar aquest espai per a fer una crida als autors contemporanis perquè ens permetin adaptar els seus textos, i així apropar les seves històries a aquelles persones que d’altra manera no en gaudirien.

Publicat el 15 de novembre de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz