Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Quart motiu de ser de la Lectura Fàcil


Óscar Sáenz de Santa María Gómez-Mampaso, Director General d’Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, és el convidat del mes d'abril per la campanya “Motius de ser de la Lectura Fàcil”. Cada dia 15 de mes, donem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. Diferents personalitats d’àmbits diversos on la LF té incidència destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l’Associació Lectura Fàcil.

 

 

 

 

Segons Óscar Sáenz de Santa María: "La Lectura Fàcil és un benefici per a tota la societat. L'Associació Lectura Fàcil s'ha consolidat com un dels principals referents en la creació i difusió de la Lectura Fàcil a tota Espanya".

Així ho argumenta:

"La lectura fàcil: un benefici per a tota la societat

La lectura és molt més que una activitat lúdica o formativa, encara que aquestes dues facetes siguin  molt importants. Llegir és crucial per dominar el llenguatge; la capacitat que tenim de gestionar la nostra intel·ligència depèn de la nostra capacitat per gestionar el nostre llenguatge, en paraules de José Antonio Marina.

Però no tots poden accedir en les mateixes condicions a aquest tresor que és la lectura, a aquesta clau mestra que ens obre tants mons i ens ajuda a comprendre millor el món en què vivim. Els poders públics no deuen desentendre’s d’aquesta desigualtat en ple segle XXI, quan es suposa que l’accés a la lectura hauria d’estar garantit al haver-se assolit els actuals nivells de desenvolupament cultural, educatiu i tecnològic.

La Lectura Fàcil ens beneficia a tots com a societat, és un bé comú perquè cerca la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans. Tots i cadascun de nosaltres haurien de tenir la possibilitat d’accedir a la informació, la literatura, a la formació i la cultura. Tots i cadascun de nosaltres tenim dret a gaudir d’un bon llibre, de llegir el diari, a comprendre que està passant al món… En conseqüència, el ministeri d’Educació, Cultura i Esports fa anys que aposta per la inclusió, treballant des de diferents àmbits per trencar les barreres de comprensió a les que dia a dia han d’enfrontar-se les persones amb dificultats lectores.

Per tot això, el Pla de Foment de la Lectura 2017-2020 “Llegir et dóna vides extra”, de la Secretaria d’Estat de Cultura, dedica especial atenció al foment lector entre els segments de població amb dificultats –de qualsevol tipus- per accedir a la lectura. Per afavorir la inclusió lectora, el Pla dóna suport les valuoses accions d’institucions com l’Associació Lectura Fàcil, contribuint a la posada en funcionament de trobades i fòrums sobre Lectura Fàcil, promovent publicacions en Lectura Fàcil o difonent el treball de la xarxa de clubs de Lectura Fàcil a tota Espanya.

L’Associació Lectura Fàcil compleix 15 anys de compromís amb aquells que es queden als marges de l’accés a la cultura, que s’enfronten cada dia amb dificultats per manegar-se a la nostra societat. El que va néixer com un grup més de treball dins del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, s’ha consolidat com un dels principals referents en la creació i difusió d’eines i activitats de Lectura Fàcil a tota Espanya. Per això, vull felicitar a tot l’equip d’aquesta associació, a les voluntàries i voluntaris i també, com, a tantes i tantes persones que en aquests anys han pogut gaudir gràcies a la Lectura Fàcil d’aquest tresor, d’aquesta palanca per la vida que és la Lectura Fàcil."

 

Publicat el 15 d'abril de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz