Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Resum IV Jornada LF "Llegim a l'aula"

Divendres 28 i dissabte 29 de novembre vam viure unes jornades de Lectura Fàcil molt intenses i interessants sobre com introduir i utilitzar els materials LF a les aules.

Les experiències presentades van demostrar les múltiples opcions d’ús dels materials LF. Però tot i els esforços des de diferents àmbits (escoles ordinàries, biblioteques escolars, biblioteques municipals, universitats, escoles d’educació especial,) i la dedicació i implicació dels mestres per introduir-los, es va fer evident la necessitat de més materials, no tan sols en obres narratives, sinó també en continguts.


La jornada es va celebrar el Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya.

Divendres 28, formació
Eugènia Salvador, codirectora de l’ALF, i Ana Crespo, adaptadora de continguts LF, van oferir un taller per crear materials a Lectura Fàcil per a l’aula.


Dissabte 29, Intercanvi d’experiències
Mariona Carreras, responsable de la biblioteca escolar de l’escola Montcau-La Mola va iniciar la jornada de dissabte parlant de com dinamitzar la lectura i com introduir els materials LF a l’aula.
Seguidament, es van presentar 3 experiències d’èxit de l’ús d’aquests materials:
   - CFA Can Serra, Hospitalet de Llobregat: M. José Sola, Bibliotecària especialitzada en biblioteca escolar d'adults.

   - CEE Can Vila, Mollet del Vallès: Marta Vega, professora educació especial.

   - Biblioteca de la Roca del Vallès amb l'Institut la Roca: Isabel Toro, coordinadora de la biblioteca escolar de l'INS La Roca.

Després de la pausa, gentilesa de Calidad Pascual, Marta Vingut,  mestra d'educació especial i formadora docent al SIAL  (Servei d'Immersió i Acolliments Lingüístic) va parlar de “La Lectura Fàcil: estimular la lectura i consolidar les competències bàsiques”

Juan Cruz Ripoll, professor del Máster en Intervención Educativa y Psicológica
de la Universidad de Navarra, va cloure amb la seva intervenció “Formación de futuros docentes para trabajar la diversidad lectora”

L’acte va finalitzar amb el Lliurament dels Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2014.

Veure fotos
Veure vídeo

 

Logos Jornada Lectura Fàcil

Publicat l'1 de desembre de 2014

Website diseñado por Ivan Diaz