Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Sisè motiu de ser de la Lectura Fàcil

Irene Calvís, responsable del Projecte Social de la Fundació Gran Teatre del Liceu, és la convidada del mes de juny per la campanya “Motius de ser de la Lectura Fàcil”. Cada dia 15 de mes, donem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. Diferents personalitats d’àmbits diversos on la LF té incidència destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l’Associació Lectura Fàcil.

 

Segons Irene Calvis "col·laborar amb l'Associació Lectura Fàcil és treballar per promoure la igualtat, l'accessibilitat i l'atenció de qualitat de les persones amb diversitat funcional".

I ho explica així:

Amb la voluntat de fer del Liceu un equipament cultural accessible per a tots, el Teatre volia facilitar la comprensió i eficàcia dels materials escrits, adaptant-los en continguts, llenguatge i forma a les directrius internacionals de Lectura Fàcil.

Per aquest motiu des de la temporada 2015/16 s’incorpora un resum argumental al web del teatre (en català i castellà) per a totes les òperes escenificades a fi de que se’n puguin beneficiar persones amb trastorns de l'aprenentatge, discapacitats sensorials o intel·lectuals, dislèxia, nens, persones grans, persones estrangeres... També s’hi accedeix des del codi QR que hi ha al final de cada resum argumental en català i castellà del programa de mà.

Es tracta d’uns estàndards que també apliquem a la senyalística dels espais públics del teatre, que ha estat adaptada a fi de millorar-ne la comprensibilitat (mida dels rètols, tipus i grandària de lletres i grafies, colors contrastats, superfícies no brillants, alçada de cartells, ubicació, contingut, idiomes).

Col·laborar amb l’Associació Lectura Fàcil és treballar per la promoció de la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat en l’entorn comunitari i cultural i en l’afavoriment d’una atenció de qualitat a les persones amb diversitat funcional. Però incentivar la creació de continguts accessibles és, en definitiva, apostar per una cultura a l’abast de tothom.

Publicat el 15 de juny de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz