Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Taller de dinamització lectora pels representats LF de Sant Andreu

La realització d’un taller de dinamització lectora va cloure el projecte Xarxa de Representants de Lectura Fàcil al districte de Sant Andreu de Barcelona. L’objectiu del projecte, pioner a la ciutat, és crear una xarxa entre les entitats i les biblioteques del districte per a fomentar la Lectura Fàcil entre els col·lectius usuaris dels materials LF. El projecte rep el suport de Biblioteques de Barcelona.

Durant el mes de maig es va informar a les entitats de Sant Andreu sobre el projecte, i se les va convocar a una reunió de presentació a les 3 biblioteques del districte que hi han participat: la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, la biblioteca Bon Pastor i la biblioteca Garcilaso.

Per concloure la difusió d’aquest projecte, el 4 de novembre es va realitzar un taller formatiu per dinamitzar els llibres de Lectura Fàcil i els clubs LF, a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Hi van participar representants de 15 entitats del districte. L’acte es va iniciar amb unes paraules de Assumpta Bailac, gerent de Biblioteques de Barcelona; Carme Mayol, codirectora de l’ALF; i Gemma Domingo, directora de la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Va continuar amb un taller formatiu a càrrec d’Eulàlia Feliu, actriu i dinamitzadora teatral. Els assistents van aprendre diferents tècniques per dinamitzar i conduir un club de lectura en grup.

L’objectiu és que aquestes entitats, en col·laboració amb la biblioteca més propera i amb el recolzament de l’Associació Lectura Fàcil,  puguin crear clubs LF i apropar la lectura als col·lectius que representen: persones amb problemes de salut mental, persones amb discapacitat, nouvinguts, gent gran, etc. Fruit d’aquest projecte, ja s’han creat 3 clubs LF destinats a persones amb problemes de salut mental. Un al Centre de Dia-Serveis de Rehabilitació de Sant Andreu, de la Fundació Vidal i Barraquer i en col·laboració amb la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. I els altres 2 a l’Associació AREP, amb la col·laboració de la biblioteca Bon Pastor.

Tots els actes de difusió i formació han sigut gratuïts per a les entitats que hi han participat. La Xarxa de Representants LF es vol ampliar a d’altres districtes de la ciutat de Barcelona.

Publicat el 8 de novembre de 2011

Website diseñado por Ivan Diaz