Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Tercer motiu de ser de la Lectura Fàcil


Xavier Diaz i Vilanova, director de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) és el convidat del mes de març per la campanya “Motius de ser de la Lectura Fàcil”. Cada dia 15 de mes, donarem a conèixer un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil. Diferents personalitats d’àmbits diversos on la LF té incidència destacaran què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil. Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració dels 15 anys de l’Associació Lectura Fàcil.

 

 

 

Segons Xavier Diaz "Cal posar en valor la tasca de l’Associació Lectura Fàcil, per garantir l'accés a la cultura i a la informació dels col·lectius amb dificultats lectores i apropar-los a la literatura".

Així ho argumenta:

"L'accés a la cultura i a la informació és un dret democràtic de totes les persones. La cultura ens dona eines per construir un relat propi a partir d'allò que nosaltres som. És el que fa de connexió amb la pròpia història, amb les nostres herències, amb el nostre passat i aquest procés provoca una mirada més oberta i un esperit crític, que és el que en definitiva defineix l'ésser humà. L'accés a la informació i la comprensió lectora són també aspectes essencials per poder participar en la vida política, cultural i social d'un país.

Per aquestes raons l'atenció al col·lectiu de persones amb dificultats de comprensió lectora, sovint situat en les franges més febles del teixit social, ha de ser un objectiu prioritari. Així, des de l'any 2006 l'Institut Català de les Empreses Culturals recolza les activitats dutes a terme per l'Associació de Lectura Fàcil de Catalunya i volem aprofitar la celebració dels seus 15 anys d'història per posar en valor la tasca portada a terme per aquesta entitat, per tal garantir l'accés a la cultura i a la informació dels col·lectius amb dificultats lectores, així com per apropar-los a la literatura i a la lectura, mitjançant un catàleg editorial de més de 200 obres adaptades als estàndards internacionals de Lectura Fàcil.

Les meves felicitacions a l'Associació per la feina feta durant aquests 15 anys."

 

Publicat el 15 de març de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz