Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Guanyadors del Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil

Ja es coneixen els guanyadors de la novena edició dels Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil.
La biblioteca Central de Cornellà ha acollit la celebració de l'acte de lliurament dels premis.

Enguany hi han participat 29 experiències. Entre totes elles el jurat n'ha escollit 3 accèsits i un primer premi, que aconsegueixen un lot de llibres LF valorat en 1.050 € en total.
El jurat l'han format representats del Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya, del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, de la Direcció General de Política Lingüística i de Biblioteques de Barcelona.

 

Primer premi: Xarxa de biblioteques de Llíria, amb el projecte Biblioteca Fàcil

Un projecte integrador, que promou la lectura com a eina per a la inclusió de diferents col·lectius.
La biblioteca és el centre i comparteix coneixements i activitats amb diferents entitats i centres educatius.
Les activitats que realitzen són diverses i poden ser un model a seguir per a d’altres biblioteques que vulguin fer xarxa.
Més informació

Accèssit 1: Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), amb el projecte Xerrem de llibres

La CAL és una entitat històrica de Catalunya. Es dedica a fomentar l’ús del català arreu del país amb grups de conversa en català; organitza també cada any el Correllengua... I moltes altres activitats. Entre elles, el 2016 va iniciar el Xerrem de llibres, grups de conversa al voltant d’un llibre de Lectura Fàcil. Per conduir aquestes sessions, ha anat creant materials didàctics d’alguns dels llibres de Lectura Fàcil, que estan disponibles i que qualsevol club LF pot utilitzar.

Accèssit 2: Lantegi Batuak, amb el projecte Lectura Fácil con un perro

Lantegi Batuak és una entitat a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a Euskadi. Tenen 21 centre de treball a Bizkaia, i diversos clubs de Lectura Fàcil a tots els centres. Aquesta és l’experiència del centre de treball de Getxo, on existeixen 3 clubs LF. La particularitat és que han incorporat gossos a les lectures.
Vídeo presentació
Vídeo d'agraïment

Accèssit 3: Creu Roja Guipúscoa, amb el projecte Crono

El projecte Crono de Creu Roja Guipúscoa i la Diputació Foral de Guipúscoa engloba la formació i acompanyament de menors  immigrants que arriben a la província de Guipúscoa sense cap familiar. Els anomenats MENA. Dins el projecte, i durant el període vocacional, s’han programat 2 Clubs de Lectura Fàcil per aquest col·lectiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat el 17 de desembre de 2019

Website diseñado por Ivan Diaz