Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Resum de la II Trobada LF "Llegir, créixer, compartir"

Han estat dos dies intensos de compartir experiències, conèixer noves iniciatives i intercanviar informació i recursos. Un centenar de persones han passat per aquesta trobada, celebrada a la biblioteca Eugenio Trias de Madrid.

Formació en dinamització lectora
La trobada va començar el divendres 24 d'octubre amb una formació en dinamització lectora. Unes 50 persones van conèixer de la ma de Blanca Mata, dinamitzadora de clubs LF a Euskadi, la seva experiència i metodologia per a tenir èxit amb els clubs LF i els seus usuaris.
Posteriorment Lali Feliu, actriu de teatre social, va oferir de manera molt pràctica diferents tècniques per dinamitzar una sessió de lectura: com jugar amb la veu, l'expressió teatral, els gestos...

Intercanvi d'experiències
Dissabte es van presentar 4 experiències d'èxit, dels gairebé 200 clubs LF existents a Espanya, i com aquests propicien l'inclusió social i la participació a través de la lectura en grup:
- Clubs LF de persones amb discapacitat d'ASSIDO i ASTRAPACE a la red de bibliotecas municipales de Murcia
   - Club LF de persones grans de Madrid
   - Club LF de persones immigrants de la biblioteca de Rubí
   - Club LF d'alumnes amb autisme del Colegio Aldamiz de Bilbao

Després de la pausa, Lectura Fàcil Euskadi, la Biblioteca Solidaria de Castilla y La Mancha i l'Asociación Aragonesa de Lectura Fácil van explicar les seves experiències sobre com implantar la Lectura Fàcil al seu territori, les dificultats existents, les oportunitats sorgides i com afronten el futur.

La II Trobada de Lectura Fàcil l'ha organitzat l'Agrupació d'Associacions de Lectura Fàcil: Associació Lectura Fàcil, Lectura Fácil Madrid, Lectura Fácil Euskadi i Lectura Fácil Castilla y León.
Ha estat patrocinada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, i ha comptat amb la col·laboració de Calidad Pascual.

Veure fotos

 

Publicat el 27 d'octubre de 2014

Website diseñado por Ivan Diaz